Om Funäsdalen

Brf Ômsedal ligger i Funäsdalen, Kåvan vilket i sin tur är belägen i Funäsfjällen och västra Härjedalen, inte långt från den norska gränsen. Omgärdad av de ståtliga högfjällen och placerad vid foten av Funäsdalsberget utgör den lilla byn ett nav i Funäsfjällen. Här finns närhet till både fantastisk skidåkning och naturupplevelser såväl som service, restauranger och nöjen. Det är inte utan anledning som Funäsdalen blivit utsedd till Sveriges bästa skidort i flera omröstningar. Förutom skidåkningen och naturen är det trevliga bemötandet som man får i hela Funäsfjällen något som uppskattas varmt hos gästerna. Det är nu i detta skede som området i Kåvan, Funäsdalen börjar ta ny form utefter den stora utvecklingsplanen som finns för skidanläggningen, se plandokumentet under bostäder och priser. Det är på denna sida av Funäsdalsberget som merparten av alla alpina backar utgår ifrån. Passa på att få din möjlighet till ski-in/ski-outläge, 30 steg och vips du är i liften!

Här finns direkt närhet till några av Sveriges bästa och längsta pister och över 300 meters fallhöjd på Funäsdalsberget. Men även till 300 km preparerade längdspår, 650 km skoterleder och otaliga friluftsaktiviteter som Funäsfjällen erbjuder. Vare sig man vill vandra, cykla mountainbike, åka skridskor, fiska eller på annat sätt njuta av de storslagna fjällvyerna är Funäsdalen den perfekta utgångspunkten.

Varför inte ta gondolen till Funäsdalsbergets högsta topp för att njuta av den magnifika utsikten? Se myskoxar i sin naturliga i miljö i hägnet utanför Tännäs eller uppleva fjället från ryggen på en islandshäst? Oavsett årstid är det aldrig brist på aktiviteter i Funäsdalen.

 

Nära till det mesta

I Funäsdalen finns ett bekvämt serviceutbud med exempelvis apotek, hälsocentral, systembolag och taxi. Här finns också välsorterade livsmedels- och delikatessbutiker samt ett spännande utbud med butiker inom allt från mode och inredning till sport och fritid. Möjlighet till träning finns också på det lokala gymmet. Eller avkoppling på en spa-avdelning på något av hotellen i byn efter en dag fylld av aktiviteter – de är öppna för alla.

Vill man ta del av Härjedalens spännande historia finns Härjedalens fjällmuséum där man kan uppleva hur livet har sett ut för fjällbönder, samer och andra invånare. Det finns också en rad hantverksbutiker och gallerier i byn där man kan inspireras och ta del av Härjedalens rika kulturarv.

I Funäsdalen finns ski-in/ski-out med direkt närhet till några av Sveriges bästa och längsta pister och över 300 meters fallhöjd på Funäsdalsberget

 1. Toppstugan
 2. Gondolen
 3. Hotell Funäsdalen
 4. Matbutik
 5. Härjedalens Fjällmuseum
 6. Systembolaget
 7. Matbutik
 8. Apotek
 9. OKQ8
 • Skidlift
 • Skoterled
 • Längdskidspår
 • Skidbackar

Res till Funäsdalen

Från Stockholm reser man snabbast med bil via Hudiksvall, Ljusdal och Sveg. Från Göteborg är det närmast att ta sig med bil via Oslo och Röros eller via Mora och Sveg. Eller via Idre och Fjällvägen till Funäsdalen.

Annars finns expressbussen Härjedalingen som tar en från Stockholms cityterminal till Funäsdalen på bara några timmar.

Det går också utmärkt att flyga till Funäsdalen. Närmsta flygplatserna ligger i Sveg och Röros några mil bort. Flygtransfer till och från flygplatserna är enkelt att boka.

Adam Stephenson

070-830 03 17
stephenson.adam@gmail.com