Välkommen till Brf Ômsedal, Kåvanvägen/Parkstigen i Funäsdalen

Bostäder med ski-in/ski-out mitt i Funäsfjällen

Föreställ dig att kunna koppla av i genuin och orörd fjällmiljö långt ifrån vardagsstressen och samtidigt njuta av ett modernt boende med alla bekvämligheter.

 • Unika townhouses, arkitektritade av välrenommerade Trigueiros Architecture.
 • Ski-in/ski-outläge till förstklassig alpinåkning på Funäsdalsberget.
 • Direktaccess till längd, MTB och skoterleder i Funäsfjällen.
 • Nära till både natur och komfort.
 • Goda uthyrningsmöjligheter.

Bostäderna ligger i Kåvan, mitt i hjärtat av Funäsdalens skidanläggning i västra Härjedalen precis vid foten av fjället. Nitton välbyggda och omsorgsfullt utformade townhouses som utgör en alldeles unik typ av boende i området. Bostäderna är byggda på höjden med ombonad känsla och rumsligheter optimala både för gemenskap och avskildhet. Detta tillsammans med tydliga detaljer från det härjedalska arvet. Ômse betyder ”allt möjligt, olika, blandat” på härjedalska, vilket husets karaktär tar avstamp ifrån.

Det finns goda uthyrningsmöjligheter i området. Det är inte utan anledning som Funäsdalen blivit utsedd till en av Sveriges bästa skidort i flera omröstningar. I Funäsdalen finns direkt närhet till några av Sveriges bästa och längsta pister och över 300 meters fallhöjd på Funäsdalsberget. Pisterna håller toppklass och världscupåkare och elitklubbar förlägger träningsläger här år efter år. Det finns även 300 km preparerade längdspår, 650 km skoterleder, MTB-leder och otaliga andra friluftsaktiviteter i Funäsfjällen.

Utsikt över Funäsfjällen och storslagen natur utanför tröskeln som skänker återhämtning och stillhet såväl som adrenalinkickar och äventyr. Nära till allt som ger själen energi. Brf Ômsedal har ski-in/ski-out med närhet till förstklassig skidåkning och den mängd friluftsaktiviteter som varje årstid erbjuder. Samtidigt finns service, affärer, restauranger och kulturupplevelser på bekvämligt avstånd.

Hitta din fristad i Funäsdalen.

Bostäder

19 st

Sovplatser

9+6 / 7+3 / 15+4

Planerad inflytt

Q1 2023

Om husen

Formstarka hus i samspel med fjället

Brf Ômsedal består av 19 townhouses som är helt unika i sitt slag för området. Ljusa boenden som med sin höjd skapar fantastiska utblickar mot fjällen och erbjuder både sällskapsytor och avskildhet.

Läs mer

Om Funäsdalen

Nära till både naturupplevelser och komfort

Funäsdalen är beläget vid foten av Funäsdalsberget, mitt i Funäsfjällen. Här är det nära till både skidåkning och naturupplevelser och service och nöjen.

Mer om Funäsdalen
 1. Toppstugan
 2. Gondolen
 3. Hotell Funäsdalen
 4. Matbutik
 5. Härjedalens Fjällmuseum
 6. Systembolaget
 7. Matbutik
 8. Apotek
 9. OKQ8
 • Skidlift
 • Skoterled
 • Längdskidspår
 • Skidbackar

Om teamet

Vi som bygger Ômsedal

Bakom Ômsedal står Stockholmsbaserade arkitektbyrån Trigueiros Architecture samt byggherrarna Sjöberg/Stephenson.

  Adam Stephenson

  070-830 03 17
  stephenson.adam@gmail.com